Gyökérkezelés (Endodoncia)

  • Fogmentés

A foggyökérkezelés legfontosabb célja azon fogak megtartása, melyek fogbele, azaz a pulpája károsodott. Segítségével megelőzhetjük a foghúzást. Ezek a gyulladások javarészt fogszuvasodás (Caries) következtében alakulnak ki és nem ritkán átterjednek a fogat körülölelő csontszövetre is.

  • A gyökérkezelés folyamata

Nikkel és titán ötvözetből készült műszerekkel kitisztítjuk a gyökércsatornákat (1-4), majd egy „guttapercha” nevű speciális tömőanyaggal letömjük őket. A sikeres kezeléshez nagymértékben hozzájárul a rendelőnkben rendszeresített modern technikai felszerelés, és ami elengedhetetlen, a türelmes, pontos, szakszerűen elvégzett beavatkozás. A teljes kezelési programot és annak technikai hátterét Németországi specializáció adja.

  • Mi a gyökercsúcsrezekció?

Ritka esetekben szükségessé válhat a gyökérkezelt fog csúcsának műtéti eltávolítása, hogy a fog teljesen regenerálódhasson. Ilyenkor egy apró sebészeti beavatkozás keretében a foggyökér csúcsát amputáljuk.

  • Intő jelek

Amennyiben hideg-meleg érzékenységet észlel, éjszaka jelentkező lüktető panaszai vannak valamelyik fogán, javasoljuk, hogy azonnal kezdje meg a fájdalomcsillapítást, és minél előbb fáradjon el hozzánk. Kérjük, már előre jelezze panaszai minőségét, hogy soronkívüliséget biztosíthassunk Önnek.

bejelentkezesgomb
Időpontfoglalás
Nyitvatartás
+36 (1) 533 3090
E-mail
Cím – térkép