Fogágy betegségek

Mi a fogágy betegség?

A fogágy magában foglalja a fogínyt, a gyökérhártyát es a fogat körül ölelő csontszövetet. Ezek egészsége (épsége) garantálja fogaink stabilitását. Gyulladása hosszú távon a fogak elvesztéséhez és egyéb szisztémás (összefüggő) megbetegedésekhez, mint diabétesz, vetélés, koraszülés, csontritkulás (osteoporosis), szív és érrendszeri problémákhoz vezethet.

A fogágy betegség kezelése

A fogágy betegség nagyon sok embert érint; csak Magyarországon, minden harmadikat. Sokszor nem is tudnak róla, hogy ilyen betegségben szenvednek. Éppen ezért nagyon fontos a megelőzés, a folyamatos ellenőrzés, vizsgálat és szükség szerint a mielőbbi beavatkozás. Ennek során az íny alatt található, gyulladást okozó lerakódásokat eltávolítjuk és gyógyszeresen is kezeljük. Később a javulást figyelemmel kísérjük.

A fogágy betegség megelőzése

Ennél a fogászati betegségnél különösen fontos a folyamatos és alapos szájhigiénia, hiszen a fogíny alól is el kell távolítanunk a lerakódásokat, kórokozókat. A Páciens fogazata alapján, a Német Fogászati Centrumban felhívjuk a figyelmet azokra a neuralgikus pontokra, amire a napi szájápolás alakalmával különös figyelmet kell fordítani. Használja nyugodtan az általunk ajánlott eszközöket. De érdemes már kezdeti időszakban kezelni az esetleges gyulladást, így érdemes hat havonta kontrollra fogorvoshoz menni.

bejelentkezesgomb
Időpontfoglalás
Nyitvatartás
+36 (1) 533 3090
E-mail
Cím – térkép